Puf Krem
Cildinize sürdüğünüz her şey vücudunuz tarafından doğrudan emilir. Bu yüzden kendi ev yapımı ürünlerimi yapmayı seviyorum. Tüm içerikler yenebilecek kadar saf. Ağzımıza koymayacağımız hiçbir şeyi vücudumuza sürmeyelim 🙂
Bu temel malzemelere yatırım yaparak bu ve benzeri formülleri tekrar tekrar hazırlayabilir ve sevdiklerinize hediye olarak hazırlaya bilirsiniz.
Bu tarif temiz ve hava almayan bir kapta saklandığında yaklaşık 3-6 ay bozulmadan kullanabilirsiniz.
TARİFİN TEMELİ
1 kısım Sıvı sabit yağ en uygunu seçmek için bu konuda sitedeki diğer yazılara bakabilirsiniz
2 kısım katı sabit yağ en uygunu seçmek için bu konuda sitedeki diğer yazılara bakabilirsiniz
E vitamini isteğe bağlı
1/2 kısım nişasta
uçucu yağ isteğe bağlı ( hoş koku vermenin dışında amaca yönelik olarak da seçilebilir mesela kaşınıtılı cilt için lavanta, ağrı varsa ardıç ….) en uygunu seçmek için bu konuda sitedeki diğer yazılara bakabilirsiniz
Malzemeler ve Araçlar
Tartı
Isıya dayanıklı cam kap
Mikser
Cam kavanoz
Tarif
5 gr tapyoka nişastası
Hindistan cevizi yağı – nemlendiricidir, yara iyileşmesini desteklemeye yardımcı olabilir ve antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklere sahiptir.
Jojoba – çok nemlendiricidir, yara iyileşmesini desteklerken aynı zamanda iltihap giderici özelliklere de sahiptir.
Kakao yağı – cilde koruyucu bir bariyer sağlayarak nemin korunmasına yardımcı olabilir.
Shea yağı – antioksidan açısından zengindir, oldukça nemlendiricidir ve cildin iyileşmesini destekler.
Esansiyel yağ
Nişasta ( ben tapyoka tercih ediyorum ama ne isterseniz)
Çırpılmış Krem Nasıl Yapılır
- Kakao yağını benmari usulü eritin.
- Üzerine shea yağını ilave edip ocaktan alın
- Hindistan cevizi yağını ve jojobayı ekleyip biraz karıştırıp nişasta ekleyip mixer ile 5 dakika çırpın
- Karışımı katılaşana kadar yaklaşık 5 dakika kadar dondurucuya koyun. Tamamen sert olmasını beklemiyoruz.
- Buzdolabından çıkartıp, seçtiğiniz esansiyel yağı ile birlikte E vitaminin ekleyin.
- Mikser kullanarak kabarıp beyazlaşana kadar yaklaşık 5-10 dakika çırpın.
- Kapaklı bir cam kavanoza aktarıp serin ve karanlık bir yerde saklayın. Üzerine yaptığınız tarihin yazdığı bir etiket yapıştırmayı unutmayın.
tarifi sevdiyseniz ve yaparsanız bizi de haberdar ederseniz sevinirim.